Fødsel

Hva skjer egentlig under en fødsel? Hver fødsel er unik, men likevel er det noen faser som beskriver en naturlig fødsels forløp. Jordmor Siri von Krogh svarer på våre spørsmål om fødsel fra første ri til babyen er ute.

Spiraler

Kobberspiral? Hormonspiral? Hvordan fungerer de? Hvordan setter man de inn? Hvem passer de for? Gynekolog Helena Enger hjelper oss med å svare på dette og mye mer i denne episoden av Femihelse.

Naturlig prevensjon

I denne episoden snakker vi med Siri Kalla som er ekspert på naturlig prevensjon og den metoden. Vi lurer på om det er like sikkert som annen prevensjon, om det funker for alle og hvordan man lærer seg det!

Vaginisme

Opplever man langvarige smerter i underlivet er det en sjanse for at dette er vestibulitt eller vaginisme. To diagnoser som det ikke blir snakket så mye om, men som mange sliter med.

Vi snakker med Helena Enger som er gynekolog ved Volvat om vestibulitt og vaginisme.


Hvordan forandrer egentlig kropp og hodet seg igjennom menstruasjonssyklusen? Vi har snakket med holistisk fertilitetsekspert Siri Kalla om dette.

Spontanabort

Et tema som er vanskelig for mange å snakke om, også for oss. Men samtidig viktig og vi håper at det er flere enn oss som kan lene seg litt på de kloke ordene til lege Madeleine Engen.

PCOS

I denne episoden snakke vi med gynekolog Helena Enger og PCOS som står for polycystisk ovariesyndrom. Vi får svar på hvordan de som har PCOS påvirkes i hverdagen og hvorfor det kan ha betydning når man ønsker å bli gravid. I dag er det heldigvis gode behandlingsmetoder for de som har dette.

Vestibulitt

Hva er egentlig vestibulitt, og hva kan man gjøre hvis man har fått diagnosen eller tror man har det? Madeleine Engen er lege og snart gynekolog og svarer på våre spørsmål om sykdommen som for overraskende mange er en skikkelig kjip del av hverdagen.

Orgasme

I denne episoden diskuterer vi orgasme med sexolog Nanna Klingenberg fra foreningen FRI. Vi går igjennom de vanligste mytene rundt orgasme, og snakker om hvordan man kan få et bedre forhold til egen seksualitet.